De dagen worden kouder en donkerder – een tijd waarin we meer naar binnen bewegen; letterlijk en figuurlijk.
Tijd om te cocoonen, met een dekentje en kopje thee op de bank.
Tijd voor jezelf.
Tijd voor helemaal niets.
Maar hoe vaak gun je jezelf dit? In de tijd voor onszelf scrollen we vaak door social media, op zoek.. tja op zoek naar wat eigenlijk? Jezelf vind je er niet.

Aangeraakt worden in jezelf

Vorige week kwam Nicole naar mijn les. Ze had een pijnlijke knoop in haar schouder waar ze al heel de week last van had. “Oh” zei ik spontaan, “Kom maar even zitten, dan plaats ik mijn vinger erop”. Ik gaf wat druk met mijn duim in de pijnlijke knoop.
Na de les zei Nicole: “Jeetje, jouw aanraking heeft echt enorm geholpen. Het is nog niet weg maar het is wel veel lichter geworden, ik voelde het open trekken. Doe je eigenlijk iets met je “handen”? Want wanneer je je met je handen mijn hoofd aanraakt aan het eind van de les voel ik het helemaal opklaren, ontspannen en licht worden.”
Uh nee, eigenlijk doe ik niet zoveel met mijn handen, behalve tijdens de eindontspanning of in individuele sessies.” antwoordde ik haar.
“Kost het je energie?” vroeg Nicole. “Nee, helemaal niet. Ik doe niet echt iets”, was mijn antwoord.

Dit gesprek en omdat dit niet de eerste keer was dat ik deze feedback kreeg,  heeft me in de volgende beweging gebracht:

 • Hoe fijn is het om gewoon te mogen komen liggen, aangeraakt worden en te mogen ontvangen.
 • Erop te vertrouwen dat datgene aangeraakt wordt wat gezien mag worden
 • Aangeraakt in jouw licht – in jouw zijn.
 • Juist in een tijd waarin de dagen donkerder worden.
 • Zacht, warm en veilig
 • Een tijd voor jezelf waarin je niets “MOET”.

Hoe ziet een “Aanraking in licht” sessie eruit?

De sessie duur 45 min. We beginnen met een kort praatje, over hoe je je nu voelt. Misschien wil je ergens specifiek aandacht voor of heb je andere vragen. Vervolgens mag je gaan liggen op de massage tafel met je kleren aan, krijg je een dekentje over je heen. In de sessie begin ik bij je voeten en enkels en leg daar mijn handen op, misschien ook op je bovenbeen of onderbeen. Ik raak je hoofd aan en als er andere plekken zijn die aandacht vragen dan zal ik daar ook mijn handen op leggen. Ik nodig je steeds uit om met je aandacht naar mijn handen te gaan en jezelf en mijn handen te voelen. Dit zorgt er voor dat je veel meer in je lichaam komt en je lichaam meer gaat bewonen. Na afloop hebben we nog een gesprekje hoe het voor je was en wat je ervaren hebt.
Aan te raden is om na de sessie niet direct een andere afspraak te plannen zodat je nog langer in je eigen energie kunt blijven.

Praktisch

Een aanraking in licht sessie duurt 45 min. en kost 60 euro. Draag makkelijk zittende kleding. De sessies vinden overdag plaats op dinsdag en/of donderdag tussen 9.00u en 13.30u. Deze sessie vinden plaats in November en December.
Je kunt de sessie boeken via deze link: Boek nu jouw sessie  Of stuur een mail waarin je checkt of jouw voorkeurstijd/datum nog beschikbaar is (zie hieronder)

Hartegroet,
Petra Kool

Beschikbare data en tijden:

Dinsdag 19 November

 • 9.00u – 10.45u
 • 11.00u – 11.45u
 • 12.00u – 12.45u

Donderdag 21 November

 • 9.00u – 10.45u
 • 11.00u – 11.45u

Dinsdag 26 November

 • 9.00u – 10.45u
 • 11.00u – 11.45u
 • 12.00u – 12.45u

Donderdag 28 November

 • 9.00u – 10.45u
 • 11.00u – 11.45u

Dinsdag 3 December

 • 9.00u – 10.45u
 • 11.00u – 11.45u
 • 12.00u – 12.45u

Donderdag 12 December

 • 9.00u – 10.45u
 • 11.00u – 11.45u

Dinsdag 17 December

 • 9.00u – 10.45u
 • 11.00u – 11.45u
 • 12.00u – 12.45u

Ik hoop je te ont-moeten in een van de Sessies.