Ik zou het wel van de daken willen schreeuwen, als ik op straat om me heen kijk.

Herinner jezelf! Aan wie je bent, herinner jezelf aan de levensenergie die door je heen stroomt. Herinner het bewustzijn dat je bent. Zoveel groter dan je menselijke vorm, gedachten en overtuigingen.

Duizenden jaren hebben we ons geëvolueerd om rechtop te kunnen lopen en wat zie ik nu? In gedachten verzonken met de telefoon in onze hand groeien we langzaam aan weer gebogen, richting niveau neanderthaler. Terwijl kennis razendsnel tot onze beschikking is, zoeken we kennis buiten ons zelf. “Deskundigen zoals regeringen, artsen en instanties lijken het beter te weten dan wij zelf.

Wees het licht!

Boor de bron van je innerlijke wijsheid aan. We lopen rond als bange dieren met onze staart tussen de benen en het hoofd omlaag. Veel keuzes die we maken zijn gebaseerd op angst. Wat ook niet vreemd is in een maatschappij die gevoed wordt met angst. Iedere dag krijgen we via verschillende media onze dagelijkse portie doomscenario’s en angst voor geschoteld. En als hapklare brokjes worden die nietsvermoedend geconsumeerd. Tot we vol zitten en verlamd zijn.

Wat als…

De keuzes die we maken zijn veelal gebaseerd op angst.
Angst voor het onbekende en misschien zelfs wel angst voor onze eigen grootheid. Je eigen potentieel.

Want, wat als je jezelf zou kunnen genezen van pijn?
Wat als alle wijsheid, kennis en inzicht in jou aanwezig is?
Wat als jij in je volledige kracht en grootsheid stapt?
Wat als je je hoofd niet buigt of omlaag laat hangen.?
Wat als jij je hart opent en je armen naar voren uitstrekt om onvoorwaardelijk te geven of te ontvangen?
Wat als je jezelf groter maakt en helemaal laat zien in je puurheid, onschuld en imperfectie?
Wat als er geen enkele autoriteit buiten jezelf is?

Hoe zou dat zijn? Spannend? Jazeker! Onwennig? Check!
Zul je fouten maken? Ongetwijfeld! Zul je er uiteindelijk blij van worden? JAAAAH!

Het vraagt moed om je hoofd niet langer meer te buigen en als een struisvogel in het zand te stoppen. Om jezelf te openen zodat licht naar binnen kan schijnen en je kan zien in welke aspecten van je leven je nog meer aanwezig kunt zijn, waar je nog meer verantwoordelijkheid mag nemen.

Waar neem je dan  verantwoordelijkheid voor?

Voor jezelf!
Voor jouw liefde!
Voor jouw ongelooflijke mooie licht wat je mee genomen hebt hier op aarde.
Hart open, hoofd opgericht

En als een ander lichtje zijn of haar handen naar je uitreikt en zijn/haar hart opent voor jou, glimlach dan en als het spannend is benoem het! Ga op zoek naar de kleinste opening in jezelf en laat het licht daar naar binnen schijnen. Open jezelf voor ongekende en oneindige mogelijkheden die beschikbaar zijn, voorbij dat wat je kunt bedenken.

De eerste stap is het openen van je hart en dat kan niemand anders voor je doen. Dat kan alleen maar jij <3
En als het daar nu nog de tijd niet voor is, erken dat in jezelf. Weet dat je daar nu bewust voor kiest. Zodra je je hier bewust van bent, ben je al in je kracht. Want nu weet je dat je een keuze hebt en je iedere dag opnieuw kunt kiezen om in jouw Licht te gaan staan.

Een nieuwe Licht(ere) beweging!

In mijn Bowspring-lessen nodig ik je uit om volledig aanwezig en open in je hart te zijn, om in je licht te gaan staan.  Van een gesloten houding naar een open en lichtere houding. Je hele systeem krijgt nieuwe informatie, een nieuw lichter beweginspatroon ontstaat. Energie gaat weer stromen, jouw licht gaat weer aan.

Wees welkom in een van mijn Bowspring lessen in de Studio! Ben je nieuw? Kies dan voor een Bowspring Basis of Bowspring Herstel les als gratis proefles. 
Ik kijk ernaar uit om je te ont-moeten!

Hartegroet,
Petra Kool