Wist je dat er wereldwijd iedere seconde ongeveer 4,3 baby’s worden geboren. Dat is 255 baby’sper minuut, 15.300 per uur, 367.200 per dag (cijfers 2016)
Op een gemiddelde dag in Nederland worden er 478 kinderen geboren… elk uur bijna 20 kinderen. Elke 3 minuten een kind.
Dat maakt geboorte dus een van de meest alledaagse, vaak voorkomende en normale dingen van de wereld.

En tegelijk is het zo bijzonder en magisch! En een uniek moment in je leven als het jouw zwangerschap en bevalling en de geboorte van jullie kindje betreft!

Zwangerschapsles en workshops

Ik geef zwangerschapslessen in de Studio. En ik geef lessen voor vrouwen in het eerste jaar na de bevalling. Omdat het volgens mij heel belangrijk is goed voor jezelf te zorgen in deze bijzonder periode van je leven.

Door de wekelijkse lessen is er meer balans, kracht, soepelheid en vitaliteit. Klachten kunnen verminderen of voorkomen worden. Tegelijk bereiden de lessen je voor op de bevalling. Omdat je voor de bevalling baat hebt bij sterke benen, balans in het bekken en rust in je hoofd.
In de lessen werken we niet alleen fysiek maar ook met de adem en met ontspanning. Soms is het best even wennen om stiller te worden, te mediteren. Te gaan leren hoe je minder last kunt hebben van allerlei zich maar herhalende gedachten. Het hoeft ook niet perse te lukken. Belangrijkste is dat er bewustzijn komt. Dat je gaat weten welke gewoontes in je houding, beweging maar ook welke gewoontes in je denken, jou belemmeren of belasten. En hoe je deze kunt vervangen door gezonde gewoontes die je versterken en ontspannen. Dit geeft ook ruimte om je te verbinden met het kindje in je buik. Elke les nemen we de tijd om te verbinden met jezelf en contact te maken met het kindje in je buik.
Hier heb je de rest van je moederschap voordeel van!

Het begin van een nieuw leven

Hoe een baby geboren wordt is van invloed op de rest van zijn of haar leven. Hoe een vrouw de bevalling ervaart is van invloed op de rest van haar leven. Het is volgens mij dus heel belangrijk om je voor te bereiden op deze belangrijke dag. Om te weten hoe bevallen werkt, wat er gebeurt in het lichaam en wat jij kunt doen (of laten..) om dit proces zo goed mogelijk te laten verlopen! Wanneer je je lichaam goed kent en je naar jezelf kunt luisteren, kun je ook beter voelen wat je nodig hebt. Zo kun je door je partner en zorgverleners ook beter voor jezelf laten zorgen. Wanneer een vrouw zich ontspannen en veilig voelt, verloopt de bevalling beter.

Wanneer er vertrouwen is, is er minder stress of angst.
De wekelijkse lessen dragen bij aan het beter leren kennen van je lichaam, contact maken met de baby en leren luisteren naar jezelf. Vertrouwen krijgen in de natuurlijke processen van zwangerschap en geboorte.

Bevallen in vertrouwen

Tijdens de workshop bevallen en vertrouwen geef ik je een beeld van bevallen. Wat gebeurt er in het lichaam, hoe werken de hormonen, wat doet de baarmoeder en de baby. Zo krijg je inzicht in het proces van geboorte geven en daarmee meer een idee wat jij dan zou willen of nodig hebt om je veilig te voelen en te kunnen ontspannen. Want bevallen vraagt ook overgave. Overgave aan je lijf, dat het kan doen wat het moet doen. Want je lijf weet wel hoe het werkt, bevallen. Het is vaak ons hoofd wat in de weg zit, beperkende gedachten, focus op de klok, niet weten hoe om te gaan met het proces van bevallen… Dus leer ik je hoe je mindset, positieve gedachten en het goed luisteren naar je lichaam je kunnen helpen. En geef ik praktische tips en tools voor jou en je partner, die jullie kunnen gebruiken tijdens de bevalling. Dat is voor de partner heel waardevol, want die weet daardoor ook beter hoe hij je kan ondersteunen en wat zijn rol is bij de bevalling.
Mijn wens voor elke vrouw is dat ze tijd in de zwangerschap neemt om goed voor zichzelf te zorgen. Om tijd te nemen voor het transformatieproces naar moederschap. En zich samen met partner voor te bereiden op de bevalling.
In de Studio kun je dit doen in wekelijkse lessen en in de workshops. Ook is er individuele begeleiding mogelijk.

 

 

Hartegroet,
Laura Pijnenborgh