de Studio

Al 15 jaar is de Studio een plek waar je even uit de drukte van alledag kunt stappen.  Een plek waar warmte, rust, ruimte en aandacht is voor lichaam en geest. In de Studio kun je onder professionele en persoonlijke begeleiding aandachtig bewegen.

De natuur is de beste heelmeester, daarom hebben wij in de Studio gekozen voor natuurlijke en ecologische materialen. Ook onze yogamatten zijn ecologisch. Materialen die ademen en bijdragen aan zowel lichamelijk als geestelijk in balans zijn. Bij de Bowspring Studio & Yoga bieden wij ook online Bowspring lessen aan.

Op het moment toen ik hier de Studio voor de eerste keer binnen stapte voelde het voor mij een beetje zoals misschien voor sommige mensen in een kerk. Toen dacht ik “oh wat een fijne energie hier, wat een rust. Hier wil ik wel lessen doen.”

Eveline van Baalen

Ik kom hier al 10 jaar en ik heb het altijd een plek gevonden die heel veel rust uitstraalt en omdat jullie je als docenten altijd blijven ontwikkelen blijft er energie in zitten, het stroomt. Dat vind ik heel fijn hier.

Simone van Erp

Petra Kool

20 jaar geleden volgde ik mijn eerste yogales en ik vond het super oncomfortabel! Mijn innerlijke onrust en onvermogen om met mijn aandacht naar binnen te gaan leken in deze les 100x vergroot te worden. Regelmatige migraine, stress en hyperventilatie waren de aanleiding om met Yoga te beginnen. De nacht na mijn eerste yogales sliep ik zooo lekker, en ook de volgende ochtend voelde ik me rustiger. Door yoga leerde ik mijn lichaam beter kennen, te ontspannen en meer mezelf te Zijn. Na mijn eerste Bowspring workshop was ik verbaasd, mijn lichaam had nog nooit eerder zo goed en in balans gevoeld. Bowspring voelt als een fysieke en mentale upgrade waardoor ik me jonger voel dan 20 jaar geleden!

Petra Kool is gecertificeerd yogadocent en mede oprichtster van de Studio Bowspring & Yoga. Ze volgde een Power Yoga opleiding bij Dashra centrum in 2000 en later een immersions & teachertrainings Anusara Yoga in 2008/2009. Sinds 2016 studeert ze de Bowspring methode en heeft ook teachtertraining level 1 & 2 gevolgd en andere workshops gegeven door Desi Springer en John Friend. Ze is erkend Bowspring docent.  Ze heeft 12 jaar lang yogalessen gegeven en heeft zich  nu volledig gericht op het geven van Bowspring lessen en workshops. Petra geeft de Bowspring lessen in de Studio Bowspring & Yoga en begeleidt vrouwen individueel om de verbinding met jezelf en lichaam te helen.

De Bowspringlessen van Petra zijn echt een anker-moment voor me in een hectische week. Ik vind het mooi dat Petra haar eigen ontwikkeling meeneemt en inbrengt in de les. Ze is heel gedetailleerd in haar uitleg, dit nodigt me uit om nog meer aanwezig te zijn en de houdingen heel bewust te doen.

Astrid van de Broek

Ik ervaar Petra als heel licht, niet oordelend wat ik heel fijn vind. Ze geeft zachte aanwijzingen die ik heel fijn vind.

Judith Snieders

Petra is heel warm en hartelijk, waar ik mezelf  wel eens streng kan toespreken vind ik haar heel passievol en liefdevol hoe ze met andere mensen omgaat en steunend daarin kan zijn. Ik voel me hier welkom dat heeft enerzijds te maken met de lichtheid van de ruimte, maar ook met Petra als docente.”

Margo Dirks
De Studio Bowspring & Yoga

Aan iets nieuws beginnen kan spannend zijn en zelfs ongemakkelijk. Maar de vreugde die we ervaren wanneer we vrij zijn van pijn, wanneer we ons licht en liefdevol voelen maakt  alles goed. Je bent welkom in mijn lessen zoals je bent.

De Studio Bowspring & Yoga

Met heel veel plezier en liefde begeleid ik vrouwen in deze bijzondere tijd van verandering en groei. Ik wens elke moeder een gezonde zwangerschap en een krachtige bevallings ervaring en ik wens elke baby een zachte, liefdevolle geboorte.

Laura Pijnenborgh

Als  7 jarig meisje zei ik dat ik vroedvrouw wilde worden. Ik was liefst in de buurt van zwangere vrouwen en babies. In de pubertijd vervaagde de wens en ging ik een heel andere weg. Om uiteindelijk via Yoga en een intensieve weg van zelfonderzoek en ontwikkeling toch weer uit te komen bij Zwangerschap en Geboorte.
De levensfase van zwangerschap, bevallen en moeder worden is een bijzondere en intense fase in het leven van een vrouw en haar partner. De geboorte van een baby is van invloed op de rest van zijn of haar leven.

Door middel van Bowspring lessen en workshops kan ik vrouwen de tools geven die bijdragen aan een vitale zwangerschap en een goede voorbereiding op de bevalling en eerste tijd als nieuwe moeder. Door de jaren heen heb ik met veel leergierigheid en passie workshops, trainingen en bijscholingen gedaan over zwangerschap, geboorte en kraamtijd en daarbij veel geleerd en veel ervaring opgedaan in begeleiden van zwangeren en nieuwe moeders. Als Doula heb ik bevallingen thuis en in het ziekenhuis begeleid, ongecompliceerd en medisch. Deze ervaringen zijn heel waardevol voor mijn lessen en workshops.

Vroed betekend wijs.  En ik realiseer me dat ik uiteindelijk misschien toch die vroede vrouw ben geworden die ik als 7 jarige zei te willen worden. Zo is de cirkel weer rond en is mijn werk mijn passie. 

Ik heb wel eens tegen mensen gezegd dat ik Laura net een soort van goede fee van de zwangere vrouwen vind. Ze geeft veel persoonlijke aandacht, heeft een hele fijne en rustige energie, heel positief.

Eveline van Baalen

Laura is een super fijne docent: warm, altijd luisterend oor, helemaal top.

Noelle Coert

Als docent vind ik Laura heel prettig en fijn. Ze is een beetje onze guru want ze weet zoveel van zwanger zijn, het vrouwen lichaam, bevallen… het is gewoon echt heel fijn om van iemand met zoveel ervaring les en tips te krijgen.

Christianne van der Linde-Louvenberg

Youssi Raams

Mijn eerste yogales voelde als thuiskomen bij mezelf. Waar ik altijd veel in mijn hoofd zat en hard aan het werk was voelde ik ineens toestemming om naar mijn gevoel en mijn zachtheid toe te gaan. Twee dingen die ik diep had weg gestopt, om mezelf op de been te houden. Want dealen met gevoeligheid en stress in deze wereld, betekende voor mij vooral altijd hard werken. Als ontwikkelingspsycholoog wilde ik altijd weten hoe we onszelf beter kunnen leren begrijpen, zodat we beter voor onszelf kunnen zorgen en met onze gevoeligheid om kunnen gaan.

Met de focus op wetenschap proberen we vaak veel te begrijpen vanuit ons hoofd en denken daarbij van buiten naar binnen. Yoga en meditatie leerden mij juist het tegenovergestelde te doen en er ging een wereld voor me

open. Door mijn zachtheid en kwetsbaarheid toe te laten en omarmen ontdekte ik dat mijn gevoeligheid juist mijn kracht bleek te zijn. Ik leerde meer en meer te vertrouwen op mijn intuïtie en zag dat ik mijn zachtheid en intuïtie in kon zetten om mezelf en anderen te helpen om zichzelf te leren kennen en het leven wat lichter te ervaren.

Na haar studie psychologie beoefende Youssi jaren lang yoga (en later ook bowspring) bij Laura en Petra en gaf tussen 2007 en 2012 de milde yogalessen in de studio. Ze volgde cursussen in restorative yoga (Donna Farah) en yin yoga (Sarah Powers) en deed daarna diverse energetische opleidingen in reading en healing. In haar praktijk voor intuïtieve psychologie werkt ze met name met (zwangere) vrouwen en kinderen.

Mijn wens is dat we weer leren luisteren met en naar ons hart en zo meer gaan leven in verbinding met onszelf, elkaar en de/onze natuur. Ik hoop dat ik mensen daar een klein eindje in op weg mag helpen

Ik ben dankbaar om vanuit verbinding groepslessen te mogen geven bij de Studio en hoop een mooie bijdrage te kunnen geven aan het welzijn van iedere deelnemer.

Monique Nieuwenhuysen

Mijn eerste yoga ervaring was meer dan 25 jaar geleden. Een combinatie van mindfulness en yoga gaf mij een gevoel van thuiskomen. Na een tijdje beoefende ik geen yoga meer en begaf ik mij op het pad van spiritualiteit en bewustwording. 

Toen ik in 2002 in Den Bosch kwam wonen nam ik de draad weer op en startte ik weer met yogalessen. Vooral het fysieke en de houdingen inspireerde mij enorm. Hoe vaker ik yoga beoefende hoe bewuster ik werd van mijn lichaam.

Ik werd de waarnemer van mijn gedachten en ik ervaarde rust tijdens het beoefenen van yoga. Dat inspireerde mij en maakte me nieuwsgierig. In 2014 maakte ik een reis naar Bali. Bij aankomst in het veelzijdige Ubud nam ik een yogales bij een van de yogascholen. Mijn  hart werd geraakt. Yoga transformeerde op dat moment mijn hele visie op de werkelijke yogafilosofie terwijl ik al jaren yoga beoefende. Daarom ben ik nu zo dankbaar dat ik yogales mag geven.

Monique volgende in 1997 een training kristalhealing waardoor ze ook tijdens haar yogalessen is verbonden met dit netwerk van licht. In de jaren daarna volgde zij de Oneness opleiding waarbij je innerlijk verdiept in grotere staat van bewustzijn.     Dit door middel van meditatielessen en als afronding Deeksha ( energieoplegging via de handen)
Bij de Nieuwe Yogaschool in Amsterdam volgde Monique de Yin Yoga Teacher Training gevolgd door een training Yin Yoga en Chronische klachten, Yoga Nidra training, Ademtraining TT bij Breathcompany en Psoas release training.

Sofie Verhagen-Horsman

Mijn yogapad startte 13 jaar geleden in mijn studententijd in Amsterdam. Ik studeerde Filosofie en merkte dat ik steeds meer uit mijn lijf en in mijn hoofd ging, wat zich letterlijk begon te vertalen in hoofdpijn. Mijn lijf probeerde me wat duidelijk te maken en ik wilde daar naar gaan luisteren. Ik volgde een beginnerscursus vinyasa flow yoga en voelde al na afloop dat ik in mijn lijf landde én dat de hoofdpijn minder werd.

Jaren later in 2013, inmiddels in Tilburg wonend, hervond ik de kracht van yoga opnieuw en dit keer voelde ik dat ik hier meer mocht gaan doen. Ik volgde bijna dagelijks lessen bij Yogacentrum Tilburg en toen zij startten met de opleiding tot allround hatha yogadocent was het voor mij duidelijk dat dit mijn pad was. Na twee jaar studeerde ik als eerste lichting en jongste docent van de groep af. Met veel plezier gaf ik les in Tilburg tot ik mijn man leerde kennen en naar Den Bosch verhuisde, nu zo’n vijf jaar geleden.

Inmiddels heb ik me naast Hatha Yoga bijgeschoold in vinyasa, yin en zwangerschapsyoga. Uit alle bijscholingen heb ik mooie dingen gehaald en ze hebben mij echt verrijkt als docent. 

 Door actief te bewegen met je volle bewustzijn, beweeg je uit je hoofd en kom je aan in je lijf.  Dat is echt een verrijking en maakt dat je uit kunt gaan van jouw innerlijke kracht.  Dat is precies wat ik jou ook wil laten ervaren. Ik hoop je snel te ontmoeten.