de Studio

Al 13 jaar is de Studio een plek waar je even uit de drukte van alledag kunt stappen.  Een plek waar warmte, rust, ruimte en aandacht is voor lichaam en geest. In de Studio kun je onder professionele en persoonlijke begeleiding aandachtig bewegen.

De natuur is de beste heelmeester, daarom hebben wij in de Studio gekozen voor natuurlijke en ecologische materialen. Ook onze yogamatten zijn ecologisch. Materialen die ademen en bijdragen aan zowel lichamelijk als geestelijk in balans zijn. Bij de Bowspring Studio & Yoga bieden wij ook online Bowspring lessen aan.

Op het moment toen ik hier de Studio voor de eerste keer binnen stapte voelde het voor mij een beetje zoals misschien voor sommige mensen in een kerk. Toen dacht ik “oh wat een fijne energie hier, wat een rust. Hier wil ik wel lessen doen.”

Eveline van Baalen

Ik kom hier al 10 jaar en ik heb het altijd een plek gevonden die heel veel rust uitstraalt en omdat jullie je als docenten altijd blijven ontwikkelen blijft er energie in zitten, het stroomt. Dat vind ik heel fijn hier.

Simone van Erp

Petra Kool

20 jaar geleden volgde ik mijn eerste yogales en ik vond het super oncomfortabel! Mijn innerlijke onrust en onvermogen om met mijn aandacht naar binnen te gaan leken in deze les 100x vergroot te worden. Regelmatige migraine, stress en hyperventilatie waren de aanleiding om met Yoga te beginnen. De nacht na mijn eerste yogales sliep ik zooo lekker, en ook de volgende ochtend voelde ik me rustiger. Door yoga leerde ik mijn lichaam beter kennen, te ontspannen en meer mezelf te Zijn. Na mijn eerste Bowspring workshop was ik verbaasd, mijn lichaam had nog nooit eerder zo goed en in balans gevoeld. Bowspring voelt als een fysieke en mentale upgrade waardoor ik me jonger voel dan 20 jaar geleden!

Petra Kool is gecertificeerd yogadocent en mede oprichtster van de Studio Bowspring & Yoga. Ze volgde een Power Yoga opleiding bij Dashra centrum in 2000 en later een immersions & teachertrainings Anusara Yoga in 2008/2009. Sinds 2016 studeert ze de Bowspring methode en heeft ook teachtertraining level 1 & 2 gevolgd en andere workshops gegeven door Desi Springer en John Friend. Ze is erkend Bowspring docent.  Ze heeft 12 jaar lang yogalessen gegeven en heeft zich  nu volledig gericht op het geven van Bowspring lessen en workshops. Petra geeft de Bowspring lessen in de Studio Bowspring & Yoga en begeleidt vrouwen individueel om de verbinding met jezelf en lichaam te helen.

De Bowspringlessen van Petra zijn echt een anker-moment voor me in een hectische week. Ik vind het mooi dat Petra haar eigen ontwikkeling meeneemt en inbrengt in de les. Ze is heel gedetailleerd in haar uitleg, dit nodigt me uit om nog meer aanwezig te zijn en de houdingen heel bewust te doen.

Astrid van de Broek

Ik ervaar Petra als heel licht, niet oordelend wat ik heel fijn vind. Ze geeft zachte aanwijzingen die ik heel fijn vind.

Judith Snieders

Petra is heel warm en hartelijk, waar ik mezelf  wel eens streng kan toespreken vind ik haar heel passievol en liefdevol hoe ze met andere mensen omgaat en steunend daarin kan zijn. Ik voel me hier welkom dat heeft enerzijds te maken met de lichtheid van de ruimte, maar ook met Petra als docente.”

Margo Dirks
De Studio Bowspring & Yoga

Aan iets nieuws beginnen kan spannend zijn en zelfs ongemakkelijk. Maar de vreugde die we ervaren wanneer we vrij zijn van pijn, wanneer we ons licht en liefdevol voelen maakt  alles goed. Je bent welkom in mijn lessen zoals je bent.

De Studio Bowspring & Yoga

Met heel veel plezier en liefde begeleid ik vrouwen in deze bijzondere tijd van verandering en groei. Ik wens elke moeder een gezonde zwangerschap en een krachtige bevallings ervaring en ik wens elke baby een zachte, liefdevolle geboorte.

Laura Pijnenborgh

Als  7 jarig meisje zei ik dat ik vroedvrouw wilde worden. Ik was liefst in de buurt van zwangere vrouwen en babies. In de pubertijd vervaagde de wens en ging ik een heel andere weg. Om uiteindelijk via Yoga en een intensieve weg van zelfonderzoek en ontwikkeling toch weer uit te komen bij Zwangerschap en Geboorte.
De levensfase van zwangerschap, bevallen en moeder worden is een bijzondere en intense fase in het leven van een vrouw en haar partner. De geboorte van een baby is van invloed op de rest van zijn of haar leven.

Door middel van Bowspring lessen en workshops kan ik vrouwen de tools geven die bijdragen aan een vitale zwangerschap en een goede voorbereiding op de bevalling en eerste tijd als nieuwe moeder. Door de jaren heen heb ik met veel leergierigheid en passie workshops, trainingen en bijscholingen gedaan over zwangerschap, geboorte en kraamtijd en daarbij veel geleerd en veel ervaring opgedaan in begeleiden van zwangeren en nieuwe moeders. Als Doula heb ik bevallingen thuis en in het ziekenhuis begeleid, ongecompliceerd en medisch. Deze ervaringen zijn heel waardevol voor mijn lessen en workshops.

Vroed betekend wijs.  En ik realiseer me dat ik uiteindelijk misschien toch die vroede vrouw ben geworden die ik als 7 jarige zei te willen worden. Zo is de cirkel weer rond en is mijn werk mijn passie. 

Ik heb wel eens tegen mensen gezegd dat ik Laura net een soort van goede fee van de zwangere vrouwen vind. Ze geeft veel persoonlijke aandacht, heeft een hele fijne en rustige energie, heel positief.

Eveline van Baalen

Laura is een super fijne docent: warm, altijd luisterend oor, helemaal top.

Noelle Coert

Als docent vind ik Laura heel prettig en fijn. Ze is een beetje onze guru want ze weet zoveel van zwanger zijn, het vrouwen lichaam, bevallen… het is gewoon echt heel fijn om van iemand met zoveel ervaring les en tips te krijgen.

Christianne van der Linde-Louvenberg

Sanne Mahieu

Ik maakte voor het eerst kennis met yoga in een nogal stormachtige periode van mijn leven en was meteen onder de indruk van de positieve effecten ervan.
Yoga helpt mij mijn aandacht ‘naar binnen’ te richten, rust en ruimte in mijn hoofd en gedachten vrij te maken en mijn zenuwstelsel te kalmeren en meer in balans te brengen. Het is voor mij dan ook een manier om lekker en ontspannen in beweging te zijn, maar daarnaast mijn lichaam op een gezonde manier te bewegen om fysiek krachtig en in balans te blijven.

Mijn missie is om lessen leuk en toegankelijk maken voor iedere student. Yoga is niet zweverig en je hoeft nergens aan te voldoen om met yoga bezig te zijn. Ik geloof oprecht dat yoga voor iedereen is, op welke manier je hier invulling aan geeft is aan jou. Bij de Studio Bowspring & Yoga vind ik het belangrijk iedere student op zijn eigen manier te stimuleren en motiveren. Zo ervaren zij wat yoga voor hen kan betekenen op het gebied van zowel fysieke gezondheid als mentale ontspanning.

Mijn basisopleiding bij Ron van der Post heb ik in de laatste jaren aangevuld met verschillende Iyengar workshops van David Jacobs (Zuid Afrika) en anatomie training van Lara Heimann (Fysiotherapeut en yogadocent in Princeton USA). Ook start ik in september 2019 een opleiding gericht op yoga & coachen (lijfgericht coachen).

Sanne heeft me tijdens het begin traject goed begeleid. Als ik iets niet mee kon doen zocht ze naar een alternatief. Ze is altijd vrolijk en vriendelijk en dit samen met de fijne ruimte en de persoonlijke aandacht die ze geeft, kom ik graag bij de Yoga Studio”

Marieke Slettenhaar

Sanne is erg enthousiast, altijd vrolijk en vriendelijk, lekker nuchter, ze geeft interessante uitleg bij het hoe & waarom van houdingen en geeft afwisselende lessen. Sanne staat open voor suggesties en vragen, benadrukt regelmatig dat het niet om prestaties gaat en geeft vaak een paar opties/moeilijkheidsniveaus aan bij een houding. Verder heeft Sanne veel aandacht voor beperkingen: ze komt met alternatieve houdingen voor mensen met lichamelijke klachten.

Janneke Peters

Ik vind de lessen erg fijn. Ik merk dat het lekker actief bezig zijn helpt om beter te kunnen ontspannen. Ik ben soepeler geworden dan voordat ik met yoga begon en heb minder last van mijn onderrug.

Ik ben fan van Sanne! Altijd attent, vrolijk en met persoonlijke aandacht

Celestine Hiddes
De Studio Bowspring & Yoga

Je hoeft niet ‘goed’ te zijn in yoga, je hoeft niet eens bij je tenen te kunnen. Waar het om gaat is lekker in je vel zitten, je lichaam kunnen bewegen op een manier die functioneel is en goed voelt.