Onze Bowspring & Yogalessen

We zijn weer open!

Je bent van harte welkom in onze Studio en lessen.

Wil je meedoen met een les? Of een gratis proefles volgen? Meld je dan aan via Eversports. Via onderstaande link kun je de Eversports app downloaden.
Het lesrooster vind je hieronder.

Eversports App
De Studio Bowspring & Yoga

Lesrooster

Al onze Bowspring & Yogalessen zijn direct te boeken via Eversports.

Al onze Bowspring & Yogalessen

De lessen die worden gegeven zijn zorgvuldig opgebouwd, met veel aandacht voor adem, de oefeningen en mindful aanwezig zijn. Ook is er binnen de lessen veel ruimte voor persoonlijke aandacht en jouw vragen. Kun je een oefening niet meedoen vanwege klachten of blessures dan is er vaak een alternatief voor te vinden of kun je tijdelijk kiezen voor een rustigere les.

Meditie & Adem – Restorative yoga

In deze les leer je hoe je jezelf kunt laten dragen en je hart meer kunt openen. Letterlijk, in ontspanningshoudingen, ondersteund met kussens en dekens, maar ook van binnen uit. We oefenen met behulp van geleide meditaties in het liefdevol aanwezig zijn in en voor onszelf. Zo maken we ruimte om open naar ons hart te kunnen luisteren. Een ontspannen afsluiting van je week, om zacht en licht je weekend in te gaan.

Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte en toch uitdagende yogastijl waarbij je langer in een houding blijft. Hierdoor krijg je de kans om op een dieper niveau te ontspannen. We gebruiken in de les veel bolsters en kussens ter ondersteuning zodat de spieren en het lichaam helemaal kan verzachten.

Hatha Yoga

Hatha Yoga draait volgens de Yogafilosofie van Patanjali om het ‘stilleggen van de wervelingen van de geest’. Je geest kan niet tot rust komen in een lichaam waarbij de energie niet vrij kan stromen, daarom is het nodig met je volle bewustzijn de asana's (houdingen) uit te voeren. De houdingen zijn gericht op het soepel én sterk maken van de wervelkolom, spieren en het bindweefsel. De les heeft een vaste op- en afbouw waardoor je energiek en ontspannen naar huis gaat.

Hatha Yoga Flow

De Hatha Flow lessen hebben de filosofieën van de Hatha Yoga als basis maar zijn dynamischer doordat we regelmatig op de adem bewegen. Zo ontstaat een flow, wat het weer makkelijker kan maken om in je lijf te komen.

Bowspring Herstel

De Bowspring houding wordt in deze les aangeleerd in toegankelijke houdingen waarbij je dicht bij de grond bent. Dit heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel en een openende werking op het lichaam waardoor energie weer kan gaan stromen. 

Bowspring Basis

In Bowspring Basis leer je de basiselementen van de Bowspring methode. Ook als je al langer Bowspring beoefend zijn dit fijne lessen om aan mee te doen en je kennis te verdiepen.

Bowspring level 1

In de Level 1 Bowspring-les ben je al bekend met de basisprincipes van de Bowspring methode. Je bent van harte welkom om mee te doen in deze les na het volgen van de 4 weekse introductiecursus of na 2 maanden Bowspring Basis beoefend te hebben.

Bowspring cursus

3x per jaar is er een 4 weekse introductie cursus Bowspring. In deze vier weken maak je kennis met de basiselementen van de Bowspring methode. Na deze vier weken heb je een helder beeld van de Bowspring methode en hoe je deze kunt toepassen in dagelijkse bewegegingen en handelingen.

Zen Zwanger Zijn

In deze les doen we rustige Bowspring oefeningen die het lichaam versterken, ontspannen en in balans brengen. Je wordt minder stijf en stress en fysieke klachten kunnen verminderen. Ook is er veel aandacht voor de adem en voor meditatie en visualisatie.

Workshops

Naast de wekelijkse Bowspring & Yogalessen bieden we ook  workshops aan. Deze kun je direct bij Eversports boeken.

Landen in je lichaam

RustVertrouwenLandenStilteDit waren keer op keer de antwoorden die ik de afgelopen maanden kreeg van deelnemers van mijn lessen op de vraag: Waar heb je behoefte aan?Het afgelopen jaar is een bizar jaar geweest voor een

Aanraking in licht

De dagen worden kouder en donkerder - een tijd waarin we meer naar binnen bewegen; letterlijk en figuurlijk. Tijd om te cocoonen, met een dekentje en kopje thee op de bank. Tijd voor jezelf. Tijd