Bowspring is een revolutionaire nieuwe bewegingsvorm en nieuw in Nederland!
In Bowspring leer je op een aandachtige manier je lichaam te openen en te bewegen. Je leert hoe je de natuurlijke curves terug kunt brengen in de wervelkolom waardoor je houding verbetert en rug, schouder en nekklachten verminderen. In onderstaand filmpje leg ik uit wat de natuurlijke curves zijn en hoe je van een gesloten houding naar een open houding kunt bewegen. Naast de lessen in onze Studio in ‘s-Hertogenbosch kun je nu ook deelnemen aan online Bowspring lessen!

Bowspring lessen online

Woon je te ver weg om Bowspring les in onze Studio te volgen?
Wil je vaker lessen volgen op momenten dat het jou uitkomt?
Nu kun je thuis of waar je ook bent Bowspring beoefenen via ons Vimeo on demand kanaal.
De lessen zijn geschikt voor beginners en voor Bowspring beoefenaars met meer ervaring.

Marije vertelt over het volgen van de online Bowspringlessen:

Bowspring is als een zeldzame vrucht,  omdat zich waar ik woon in een straal van 250 kilometer geen studio bevind waar ik lessen kan volgen. Voor mij zijn de online Bowspringlessen van Petra de uitkomst! Ze biedt een precieze opbouw in de houdingen, zonder dat het overweldigt. Met een prettige, liefdevolle lichtheid neemt ze mij mee in de fysiek én de meer spirituele kant van bowspring. Ik voel me aangesproken, alsof ik toch een beetje in de studio zit. En nét als ik mijn focus dreig te verliezen, wijst Petra me weer op de aandachtspunten. Sterk en soepel worden met een dosis zelfliefde! Omdat de lessen zo helder en behapbaar zijn, neem ik Petra’s (liefdevolle) stem en aanwijzingen mee de dag in. Dus; ik douche, hang de was op, duw  de kinderwagen, zit  achter de computer, loop de berg op – zo veel als ik kan bowspring-style en dat geeft me meer ruimte in mijn bewegingen en in mijn hart! – Marije Idema

Kan ik meedoen zonder ervaring?

Wanneer je nog nooit eerder Bowspring beoefent hebt,  kun je beginnen met de introductie cursus. Dat zijn de eerste 4 lessen die je ziet in de online Studio.
In deze eerste 4 lessen leer je alle basisprincipes van de Bowspring methode. De lessen in de online Studio hebben net als bij de lessen in onze Studio steeds een ander thema of aandachtspunt.

Wat heb je nodig om thuis mee te doen?

  • Een ruimte waar je niet gestoord wordt.
  • Twee yogablokken, meditatiekussen of iets anders waar je op kunt zitten.
  • In sommige lessen zullen we houdingen doen waarbij we een muur gebruiken.
  • Een deken of handdoek voor bij de eindontspanning (assimilatie houding).

Wat leer je in de online Bowspring lessen?

  • Je leert de basis principes en houdingen van de Bowspring methode.
  • Je leert hoe je de natuurlijke curves kunt terugbrengen in je lichaam, waardoor er meer bewegingsruimte en souplesse in de gewrichten en wervels ontstaat
  • Je leert met aandacht en compassie te bewegen.
  • Je wordt bewuster van je houding en adem.

Iedere week een nieuwe les!

De lessen in de online Studio hebben net als bij de lessen in onze Studio steeds een ander thema of aandachtspunt. Er is veel aandacht voor mindful aanwezig zijn. Je bent van harte welkom om een kijkje te nemen in onze online Studio via deze link; BEZOEK ONLINE STUDIO