Bowspring online

Woon je te ver weg om Bowspring les in onze Studio te volgen?
Wil je vaker lessen volgen op momenten dat het jou uitkomt?
Nu kun je thuis of waar je ook bent Bowspring beoefenen via ons Vimeo on demand kanaal.
De lessen zijn geschikt voor beginners en voor Bowspring beoefenaars met meer ervaring.

Bezoek de online Studio

Wat leer je in de online Bowspring lessen?

 • Je leert de basis principes en houdingen van de Bowspring methode.
 • Je leert hoe je de natuurlijke curves kunt terugbrengen in je lichaam, waardoor er meer bewegingsruimte en souplesse in de gewrichten en wervels ontstaat
 • Je leert met aandacht en compassie te bewegen.
 • Je wordt bewuster van je houding en adem.

Hoe word ik lid?

Via onze Vimeo on Demand pagina kun je lid worden en deelnemen aan de lessen op ons vimeo kanaal;
Hiervoor heb je een paypal account nodig (met of zonder creditcard). Je klikt op Subsribe en je hebt direct toegang tot de lessen.

 

 

Vimeo

 • Voor 17,50 per maand heb je onbeperkt toegang tot onze online lessen.
 • Het abonnement is maandelijks opzegbaar.
 • Het opzeggen gaat via de vimeo on demand pagina.
 • Direct toegang.
Lid worden via Vimeo

Kan ik meedoen zonder ervaring?

Wanneer je nog nooit eerder Bowspring beoefent hebt,  kun je beginnen met de introductie cursus. Dat zijn de eerste 4 lessen die je ziet in de online Studio.
In deze eerste 4 lessen leer je alle basisprincipes van de Bowspring methode. De lessen in de online Studio hebben net als bij de lessen in onze Studio steeds een ander thema of aandachtspunt.

Wat heb je nodig om thuis mee te doen?

 • Een ruimte waar je niet gestoord wordt.
 • Twee yogablokken, meditatiekussen of iets anders waar je op kunt zitten.
 • In sommige lessen zullen we houdingen doen waarbij we een muur gebruiken.
 • Een deken of handdoek voor bij de eindontspanning (assimilatie houding).

Les volgen op je computer, iPad of telefoon.

Het beste is om de online lessen te volgen op je computer vanwege een groter beeldscherm. Wanneer we staande houdingen doen plaats je de computer/iPad of telefoon op ooghoogte. Probeer te voorkomen dat je omlaag moet kijken, in Bowspring zijn de ogen altijd op de horizon gericht i.v.m de curve in de nek.
Het kan dus zijn dat je in een les meerdere keren de hoogte van je computer/iPad of telefoon aanpast op ooghoogte.

Plan het in!

Stel het volgen van de online lessen niet uit.  Maak er tijd voor vrij net zoals je zou doen wanneer je naar een les in de Studio komt.

 

Bowspring is als een zeldzame vrucht,  omdat zich waar ik woon in een straal van 250 kilometer geen studio bevind waar ik lessen kan volgen. Voor mij zijn de online Bowspringlessen van Petra de uitkomst! Ze biedt een precieze opbouw in de houdingen, zonder dat het overweldigt. Met een prettige, liefdevolle lichtheid neemt ze mij mee in de fysiek én de meer spirituele kant van bowspring. Ik voel me aangesproken, alsof ik toch een beetje in de studio zit. En nét als ik mijn focus dreig te verliezen, wijst Petra me weer op de aandachtspunten. Sterk en soepel worden met een dosis zelfliefde! Omdat de lessen zo helder en behapbaar zijn, neem ik Petra’s (liefdevolle) stem en aanwijzingen mee de dag in. Dus; ik douche, hang de was op, duw  de kinderwagen, zit  achter de computer, loop de berg op – zo veel als ik kan bowspring-style en dat geeft me meer ruimte in mijn bewegingen en in mijn hart!

Marije Idema

Ik had al jaren chronische last van mijn rug i.v.m een grote cupmaat, nadat ik met Bowspring begon voelde ik al snel veel verbetering. Mijn houding is verbeterd, ik stameer rechtop en voel me veel beter. Het heeft me mentaal veel meer gebracht danik vooraf had gedacht. Ik voel me van binnen nog veel sterker.

Astrid van de Broek