Deuren! Hoe vaak per dag open je wel niet een deur een deur en stap je een ruimte in? Het openen van een deur en een ruimte binnen stappen doen we vaak zo automatisch dat we er ons niet echt bewust van zijn.
Er is een goede reden waarom je NOOIT zomaar een deur moet openen en onbewust een ruimte binnen treedt!!

Het openen van een deur is een MAGISCH moment.

Druk, druk, geen tijd om ergens bij stil te staan. Al helemaal niet bij een deur. Ik heb niet eens tijd om te mediteren of naar een yogales te gaan, denk je misschien nu. Ik ga je vertellen hoe het bewust openen van een deur mij helpt om bewust te worden over het leven wat ik wil leiden.

Het gebeurde op een woensdagochtend. Ik kwam aan bij onze Studio om les te gaan geven en stak achteloos de sleutel in het slot om de deur van de Studio te openen zoals ik de aflopen 14 jaar al honderden keren gedaan heb. Ineens werd alles stil, en werd ik mij volledig bewust. Ik werd me bewust van het feit dat ik op een belangrijke drempel stond. Want waar wil ik in stappen? Welke ruimte wil ik betreden?
Wil ik zomaar binnen stappen in de voorspelbare toekomst, gebaseerd op de gedachten en overtuigingen uit het verleden? Nee, ik voelde dat ik dat niet wilde. Ik besloot om te wachten voordat ik de deur open maakte.

Ik stond stil en de ademde rustig in en uit. Welke ruimte wilde ik betreden? In welke energie wil ik stappen? Hoe wil ik me voelen? Wat voor plek wil ik dat de Studio is? Als ik in mijn toekomst kon stappen hoe ziet die er uit?
Met mijn ogen dicht visualiseerde ik de ruimte die ik wilde betreden en hoe dit zou voelen. Wat een fijn moment! Ik kon de energie voelen shiften en verheugde me erop om naar binnen te gaan. Nadat ik mijn ogen weer geopend had, draaide ik de sleutel om en stapte in een nieuwe ruimte, met een ander gevoel. Het voelde alsof ik letterlijk in een andere dimensie stapte! Ik voelde me blissful en bleef in de nieuwe energie.

Ik realiseerde me hoe belangrijk het is om stil te staan en je bewust te worden waar je in stapt! Iedere keer wanneer je een deur opent en een ruimte betreedt.
Bijv. je bent in de ochtend gehaast weg gegaan na onenigheid met je partner en de ochtend hectiek van je gezin te hebben overleefd. Stap je dan gewoon weer in diezelfde energie van waaruit je bent weggegaan? In dezelfde verwachting van een voorspelbare toekomst? Of gebruik je het moment voordat je binnen stap om stil te staan en te voelen waarin je wilt binnentreden?
Als je zo kunnen kiezen om in een lichtere, liefdevollere ruimte te stappen die jou voedt, bekrachtigd en energie geeft. Zou je daarvoor kiezen? Ja, natuurlijk!

En die keus, die eerste stap kun je zelf maken! Door je bewust te worden hoe de ruimte die je wilt betreden aanvoelt, hoe jij wilt dat het zal zijn! En wanneer dat gevoel in jezelf steeds duidelijker wordt, zal de energie in je omgeving mee shiften!

Wil je meer hierover leren? Bekijk dan het werk van Joe Dispenza.
Of kom meedoen met een van mijn Bowspring lessen in de Studio. Bowspring helpt om je bewust te worden van onbewuste patronen in ons lichaam en denken. Wees welkom voor een proefles in onze Studio! Maar let op! Loop niet “zomaar” binnen.

Hartegroet,
Petra Kool