Wat is Bowspring Yoga?

Bowspring is een revolutionaire nieuwe bewegingsmethode in Nederland die ook wel de yoga van de 21ste eeuw genoemd wordt.

Wij zien Bowspring Yoga als een dagelijkse dosis vitamine voor deze tijd waarin we “zittend” leven en de bijbehorende rug, schouder, nek en spanningsklachten die veel mensen hebben.

Boek een proefles
De Studio Bowspring & Yoga

Is Bowspring Yoga iets voor mij?

Wil je minder rug/nek/schouder/hoofdpijn klachten?
Wil je meer souplesse, vitaliteit en energie ervaren in je dagelijkse leven?
Wil je aandachtiger leven?
Wil je met meer plezier bewegen?
Wil je een helder en kalm hoofd?
Wil je meer vanuit je hart leven?
Wil je je lichter en vrijer voelen?
Wil je energiek, sterk en soepel ouder worden?
Wil minder angst, stress, gepieker ervaren?
Wil je beter kunnen hardlopen, gewichtheffen of de trap op kunnen rennen?

Is je antwoord op een of meer van deze vragen JA, dan is Bowspring zeker iets voor jou! Neem ook eens een kijkje bij onze Online Bowspring Studio.

Bowspring Yoga, een natuurlijk medicijn voor pijnklachten

Bowspring Yoga is een bewegingsvorm die dynamisch en open is en die de natuurlijke curves terug brengt in het lichaam. Hierdoor ontstaat meer bewegingsvrijheid en lichtere manier van bewegen.

Bowspring Yoga werkt op de diepe houdingsspieren en het bindweefsel. Er ontstaat meer circulatie in het lichaam waardoor het afvalstoffen (ook emotionele afvalstoffen) gaat loslaten. De Bowspring-houding geeft richting aan het bindweefsel, hierdoor zal het bindweefsel dichter naar de botten toe bewegen en op deze manier de botstructuur ondersteunen. Hierdoor ontstaat meer lichtheid in de bewegingen en in de ervaring van jezelf.

Een oplossing voor rug-, schouder-, en nekklachten

Heb je last van pijnklachten in je onderrug, bovenrug, schouders, bekken, nek, knieën of enkels en voeten?

Veel pijnklachten die we ervaren komen door een verkeerde houding of bewegingen. Vaak zijn we niet bewust van onze houdingspatronen in alledaagse bewegingen zoals staan, zitten, lopen en bukken. We zitten te veel en vaak met een ronde rug en het hoofd naar voren, dit is belastend voor je nek en rug. In het staan zijn de schouders en hoofd ook vaak naar voren gebogen of de knieën overstrekt en het bekken naar voren geduwd.  Dit is een recept voor fysieke klachten.

Wat leer je in een Bowspring les?

 • Je leert hoe klachten ontstaan vaak door (onbewuste) houdingen en bewegingen die je iedere dag herhaald.
 • Je leert hoe je de natuurlijke curves kunt terugbrengen in je lichaam, waardoor er meer bewegingsruimte en souplesse in de gewrichten en wervels ontstaat
 • Je leert hoe je de Bowspring-houding in je dagelijkse activiteiten kunt integreren.
 • Je leert met aandacht en compassie te bewegen.

Hoe ziet een Bowspring les eruit?

De les begint met je aandacht naar binnen te richten en naar je adem te brengen. Vervolgens komen we in beweging d.m.v verschillende oefeningen op handen en knieen, staande oefeningen, oefeningen waarbij je op je zij, buik en rug ligt. In een Bowspringles is er veel aandacht voor een kalm zenuwstelsel, in de les is een natuurlijke flow waarbij dynamische oefeningen afgewisseld worden met rustige oefeningen.

De Studio Bowspring & Yoga

Fysieke voordelen:

 • Vermindering van chronische pijn
 • Vermeerdering van gevoel van lichtheid
 • Vermeerdering van kracht
 • Smallere taille
 • Meer gevoel voor sensitiviteit

Mentale effecten:

 • Meer mentale focus
 • Meer concentratie
 • Meer zelfbeheersing
 • Meer compassie
 • Meer zelfacceptatie
 • Meer geduld

Onze bowspringlessen

Bowspring Herstel

De Bowspring houding wordt in deze les aangeleerd in toegankelijke houdingen waarbij je dicht bij de grond bent. Dit heeft een kalmerende werking op het zenuwstelsel en een openende werking op het lichaam waardoor energie weer kan gaan stromen. 

Bowspring Basis

In Bowspring Basis leer je de basiselementen van de Bowspring methode. Ook als je al langer Bowspring beoefend zijn dit fijne lessen om aan mee te doen en je kennis te verdiepen.

Bowspring level 1

In de Level 1 Bowspring-les ben je al bekend met de basisprincipes van de Bowspring methode. Je bent van harte welkom om mee te doen in deze les na het volgen van de 4 weekse introductiecursus of na 2 maanden Bowspring Basis beoefend te hebben.

Bowspring cursus

3x per jaar is er een 4 weekse introductie cursus Bowspring. In deze vier weken maak je kennis met de basiselementen van de Bowspring methode. Na deze vier weken heb je een helder beeld van de Bowspring methode en hoe je deze kunt toepassen in dagelijkse bewegegingen en handelingen.

Bowspring workshops

De Bowspring Herstel lessen hebben me gebracht dat ik liefdevoller naar mezelf en mijn lichaam ben gaan kijken, ook om te accepteren dat ik soms ergens last van kan van hebben zonder daar boos over te zijn. Ik ervaar meer lichtheid in mijn lijf te ervaren en de whiplash klachten die ik had na het ongeval zijn echt wel verminderd. Af en toe heb ik nog wel eens last van mijn nek, maar ik merk wanneer ik echt op mijn houding let en toepas wat ik hier in de Bowspring lessen leer er meteen verlichting ontstaat.

Margo Dirks

Ik had al jaren chronische last van mijn rug i.v.m een grote cupmaat, nadat ik met Bowspring begon voelde ik al snel veel verbetering. Mijn houding is verbeterd, ik stameer rechtop en voel me veel beter. Het heeft me mentaal veel meer gebracht danik vooraf had gedacht. Ik voel me van binnen nog veel sterker.

Astrid van de Broek