Na een maand van regelmatige Bowspring beoefening kunnen nieuwe studenten een duidelijke verbetering in hun dynamische houding verwachten en een toename van de volgende kwaliteiten:
Een toename van bewustzijn in hun houdingspatronen en psycho-emotionele patronen.
Meer mentale focus, concentratie en zelfbeheersing.
Meer compassie, zelfacceptatie en geduld voor het proces van ontwaken.

Fysieke voordelen na een maand Bowspring beoefening:

  • Vermindering van chronische pijn
  • Vermeerdering van gevoel van lichtheid
  • Vermeerdering van kracht
  • Smallere taille
  • Meer gevoel voor sensitiviteit.

In het begin merken studenten meestal positieve effecten in hun houdingspatronen in de eerste 10 uur na een kennismakingsles. De basis informatie over Bowpsring kan aangeleerd worden in een aantal uur, maar het vraagt meer tijd om op neurologisch vlak de nieuwe Bowspring houding te verwerken.
Om je gewoonte-houding, waarin onze diepliggende patronen verankerd zijn te veranderen naar de Bowspring houding vraagt weken en maanden regelmatige beoefening.

Uitdagingen!

De Bowspring beoefening, vooral in de orientatie periode, is niet altijd makkelijk. Er zijn 3 uitdagingen die de meeste nieuwe studenten zullen tegenkomen tijdens hun eerste Bowspring-ervaring.

  1.  de Bowspring methode is uitdagend en in het begin zal de uitlijning verwarrend voelen omdat het zo anders is dan de standaard modellen.
  2. Het vraagt ook om simpele bewegingen te maken met specifieke delen van het lichaam, zoals de achterkant van het lichaam, die je nog nooit eerder geprobeerd hebt. Dit kan je geduld beproeven omdat nieuwe neurologische verbindingen er een aantal weken over doen om te groeien.
  3. Tot slot, Bowspring onthult onbewuste mentale en emotionele patronen die in het begin oncomfortabel kunnen zijn om mee geconfronteerd te worden.

Voor nieuwe studenten is een eerste Bowspring les als in een donkere kamer lopen in een huis waar je nog nooit eerder bent geweest.
De Bowspring uitlijning is zo anders dat in de eerste oriëntatie periode het kan zijn dat je de weg voor je niet zo duidelijk ziet.

Wat je niet weet kun je niet veranderen..

Daaraan toegevoegd, de specifieke uitlijning en akties in Bowspring leiden tot meer zelf-kennis betreffende houdingsgewoonten en patronen. Deze patronen moeten eerst geopenbaard worden om ze te kunnen veranderen.
Het is een zegen om onze onbewuste gewoonten in onze lichaamstaal, houding, beweging, gevoelens en gedachten te kunnen zien.
Wanneer we eenmaal deze patronen zien die ongezond zijn en ons niet dienen, kunnen we een “gezondere” richting kiezen.
Deze vrijheid om te kiezen kan gevoed worden door de wilskracht om een patroon te veranderen. We leren om het te voelen, te onthullen en daarna te helen.
Bewustzijn en vermeerdering van sensitiviteit is de eerste stap in de cyclus van leren en helen.

Waarom tijd nodig is in een leerproces…

De Bowspring-beoefening is een re-calibratie van diepliggende patronen van lichaam en geest. Het vraagt tijd voor het zenuwstelsel om zich aan te passen aan deze veranderingen. Daarom is het niet aan te raden om de eerste keer te verwachten dat de les/beoefening vertrouwd of makkelijk zal aanvoelen.
Nieuwe studenten worden geadviseerd om tijd te nemen om de orientatie-periode van 1 maand waarin je 2 of meer lessen per week volgt te volbrengen.

Een andere reden dat de oriëntatie periode minimaal een maand duurt is omdat het lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen, te helen en de significante veranderingen die de studenten doormaken tijdens een Bowspring beoefening te integreren.
Voldoende tijd voor rust en zelfzorg is ook belangrijk terwijl de studenten de krachtige methode van Bowspring aanleren.

Verwacht niet meteen om voldoende voordeel of begrip van de Bowspring methode te ervaren , dit zal pas plaats vinden na minimaal 10 uur Bowspring beoefening gedurende een periode van een maand.
Nieuwe studenten hebben deze tijd nodig om zich bewust te worden van hun inzichten in hun eigen houdingsvoorkeuren en gewoontes. Ze observeren hun verbetering in hun houding en pshycho-emotionele neigingen in deze eerste maand.
Zonder deze orientatie periode, zal een nieuwe Bowspring student waarschijnlijk te weinig begrijpen van de Bowspring-beoefening om deze beoefening door te zetten.

Onbewuste patronen worden bewust!

Zodra nieuwe studenten hun vooruitgang in hun gezondheid ervaren door de Bowspring beoefening is het moeilijk om bewust terug te keren naar de “oude” uitlijning/gewoonte.
Na de orientatie periode wordt Bowspring steeds natuurlijker en ontstaat een nieuwe houdingspatroon.
Zodra de student de basis Bowspring-vorm begrijpt en de helende eigenschappen kan voelen, zullen zij de Bowspring gaan integreren in elke activiteit voor de rest van hun leven.

Iedere keer wanneer we Bowspring beoefenen wordt het zenuwstelsel en het omliggende bindweefsel ingeprent met een nieuw uitlijningspatroon. We beginnen veranderingen te zien van het bindweefsel in de uiterlijke contouren en vorm, in aanvulling op onze veranderende psycho-emotionele patronen na een aantal weken.
Door het groeiende bewustzijn van onze individuele houdingsgewoonten zijn we in staat om een meer gebalanceerde uitlijning te kiezen en daardoor chronische klachten, pijnen en andere gezondheidsklachten op te helderen.

Na de oriëntatie periode

Zodra er een heldere ervaring is van een groeiend zelfbewustzijn en heling in lichaam en geest, zal de student geïnspireerd zijn om door te gaan met de Bowspring beoefening na een maand.
Wanneer de bekwaamheid in de katas (series bewegingen die mindful uitgevoerd worden) groeit, zal de vooruitgang in Bowspring sneller meetbaar worden in iedere daaropvolgende maand.
Elke dag groeit vertrouwen in het pad van zelf-kennis en ontwaken omdat we ons meer bewust worden van onze unieke en universele patronen van lichaam en geest.

Zodra we een staat van harmonie en balans ervaren kunnen we niet meer terug keren naar een staat van onwetenheid.
We kunnen de vrijheid en lichtheid die we hebben ervaren niet meer ontkennen.
Uiteindelijk zal onze hogere Zelf zich onbevredigd voelen wanneer we onbewust leven in de donkerte van pijn en lijden.
We kiezen om een hoger pad te bewandelen richting vrijheid en waar ons dagelijks leven rijk zal zijn in vreugde, liefde, creativiteit en bedachtzaamheid.

Dit artikel is vertaald uit het engels. Het oorspronkelijke artikel kun je lezen op de Global Bowspring website via deze link

Doe mee met de Bowspring oriëntatie periode in de Studio!

Wil je zelf ook ervaren wat Bowspring voor jou kan betekenen? Daarvoor bieden we voor nieuwe cursisten een oriëntatie aanbieding periode aan van 3 maanden waarin je onbeperkt Bowspring lessen kunt volgen. We raden aan om in deze perioden minimaal 2x per week naar de les te komen.

Je kunt gebruik maken van onze introductie aanbieding waarin je gedurende 3 maanden onbeperkt lessen kunt volgen voor 120,- euro.