Yoga bij de Studio

Ben je op zoek naar meer rust en ruimte in jezelf? Of juist naar een sterker of flexibeler lichaam?

Het woord Yoga is afgeleid van de Sanskriet-wortel yuji, wat de volgende betekenissen heeft: verbinden, samenvoegen, het richten en concentreren van aandacht.

De Studio Bowspring & Yoga

Ontspanning door yoga

We krijgen tegenwoordig dagelijks veel meer prikkels te verwerken dan voor ons brein ‘gewoon’ is, dit alleen al kan ons stress geven. Ook is er steeds meer bewijs dat we ons slecht in ons vel gaan voelen wanneer we de hele dag stil zitten.

Yoga kan op beide vlakken ondersteunend zijn. Hatha Yoga is het beoefenen van asana`s (houdingen) en Pranayama (beheersing van de adem) om zo lichaam, geest en adem te verbinden en heelheid en eenheid te ervaren. Het kan helpen je aandacht weer (even) ‘naar binnen’ te richten en wat rust en ruimte in je hoofd en gedachten vrij maken. Daarnaast is het een manier om lekker en ontspannen in beweging te zijn en je lichaam weer op een functionele manier te bewegen om fysiek krachtig en in balans te komen en/of te blijven.

Onze yogalessen

De lessen die worden gegeven zijn zorgvuldig opgebouwd en zijn voor iedereen toegankelijk die geïnteresseerd is in yoga! Je hoeft niet bij je tenen te kunnen of je in allerlei ingewikkelde poses te kunnen wringen. Er is veel aandacht voor adem, je lichaam op een gezonde manier bewegen en ontspanning. Er is binnen de lessen veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Meditie & Adem – Restorative yoga

In deze les leer je hoe je jezelf kunt laten dragen en je hart meer kunt openen. Letterlijk, in ontspanningshoudingen, ondersteund met kussens en dekens, maar ook van binnen uit. We oefenen met behulp van geleide meditaties in het liefdevol aanwezig zijn in en voor onszelf. Zo maken we ruimte om open naar ons hart te kunnen luisteren. Een ontspannen afsluiting van je week, om zacht en licht je weekend in te gaan.

Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte en toch uitdagende yogastijl waarbij je langer in een houding blijft. Hierdoor krijg je de kans om op een dieper niveau te ontspannen. We gebruiken in de les veel bolsters en kussens ter ondersteuning zodat de spieren en het lichaam helemaal kan verzachten.

Hatha Yoga Flow

De Hatha Flow lessen hebben de filosofieën van de Hatha Yoga als basis maar zijn dynamischer doordat we regelmatig op de adem bewegen. Zo ontstaat een flow, wat het weer makkelijker kan maken om in je lijf te komen.

Hatha Yoga

Hatha Yoga draait volgens de Yogafilosofie van Patanjali om het ‘stilleggen van de wervelingen van de geest’. Je geest kan niet tot rust komen in een lichaam waarbij de energie niet vrij kan stromen, daarom is het nodig met je volle bewustzijn de asana's (houdingen) uit te voeren. De houdingen zijn gericht op het soepel én sterk maken van de wervelkolom, spieren en het bindweefsel. De les heeft een vaste op- en afbouw waardoor je energiek en ontspannen naar huis gaat.

Bowspring & Yoga lesrooster

Al onze lessen zijn direct te boeken via Eversports.