Yoga bij de Studio

Ben je op zoek naar meer rust en ruimte in jezelf? Of juist naar een sterker of flexibeler lichaam?

Het woord Yoga is afgeleid van de Sanskriet-wortel yuji, wat de volgende betekenissen heeft: verbinden, samenvoegen, het richten en concentreren van aandacht.

De Studio Bowspring & Yoga

Ontspanning door yoga

We krijgen tegenwoordig dagelijks veel meer prikkels te verwerken dan voor ons brein ‘gewoon’ is, dit alleen al kan ons stress geven. Ook is er steeds meer bewijs dat we ons slecht in ons vel gaan voelen wanneer we de hele dag stil zitten.

Yoga kan op beide vlakken ondersteunend zijn. Hatha Yoga is het beoefenen van asana`s (houdingen) en Pranayama (beheersing van de adem) om zo lichaam, geest en adem te verbinden en heelheid en eenheid te ervaren. Het kan helpen je aandacht weer (even) ‘naar binnen’ te richten en wat rust en ruimte in je hoofd en gedachten vrij maken. Daarnaast is het een manier om lekker en ontspannen in beweging te zijn en je lichaam weer op een functionele manier te bewegen om fysiek krachtig en in balans te komen en/of te blijven.

Onze yogalessen

De lessen die worden gegeven zijn zorgvuldig opgebouwd en zijn voor iedereen toegankelijk die geïnteresseerd is in yoga! Je hoeft niet bij je tenen te kunnen of je in allerlei ingewikkelde poses te kunnen wringen. Er is veel aandacht voor adem, je lichaam op een gezonde manier bewegen en ontspanning. Er is binnen de lessen veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Slow Flow Hatha

Spierspanningen en/of pijnklachten komen vaak voort uit een disbalans tussen (on)voldoende kracht en/of bewegelijkheid op bepaalde plekken in het lichaam. Bepaalde mechanismen en patronen kunnen er daarnaast voor zorgen dat klachten in stand gehouden worden.

Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte en toch uitdagende yogastijl waarbij je langer in een houding blijft. Hierdoor krijg je de kans om op een dieper niveau te ontspannen. We gebruiken in de les veel bolsters en kussens ter ondersteuning zodat de spieren en het lichaam helemaal kan verzachten.

Yoga basis

In deze Yoga Basis les maak je kennis met de basishoudingen en de beginselen van Yoga. Een ideale les voor beginners, maar zeker ook fijn wanneer je al langer yoga beoefend.

Bowspring & Yoga lesrooster

Al onze lessen zijn direct te boeken via Fitmanager.